Djurens rätt

djurens rättNär du har ett djur i hemmet, eller när du har ett större djur som måste ha en separat plats att bo på, kommer du att behöva vara noga med att du verkligen tar hand om detta djur på ett värdigt och bra sätt. Detta gäller naturligtvis alla de bönder som jobbar med sina djur dagligen och det handlar om djurens rätt i samhället. Det hela handlar om att se till vad ditt djur har för behov i första hand. Detta är något som oftast kommer naturligt, eftersom de flesta skaffar ett djur för att de verkligen tycker om det. Det finns dock skräckexempel som uppdagas titt som tätt när människor inte värnar om djurens rätt, men detta ska du akta dig mycket noga för.

Lagar som skyddar djurens rätt till ett bra liv

Här finns det då lagar som går in och skyddar djuren och mycket om detta hittar du hos Djurskyddsmyndigheten. Denna sida om djurens rätt hittar du hos Jordbruksverket och det tar upp mycket kring hur olika djur måste behandlas. Här handlar det om djurens rätt gällande hur du hanterar dem, samt när det gäller större djur hur de måste ha det på den plats där de bor. Detta är något som alla djurägare måste känna till och rätta sig efter, för att inte få klagomål på sig eller vid en inspektion få negativ kritik.

Hur som helst borde allt detta med djurens rätt i samhället vara helt självklart. När du skaffar dig ett djur gör du det av kärlek till denna varelse i första hand. Att vara den som exempelvis skaffar sig en sommarkatt för att sedan lämna den, eller har en häst som får leva i sin egen avföring utan att det städas, är absolut inte att värna om djurens rätt. Det flesta som är ägare av djur sköter sig dock mycket väl, och tar hand om sina små älsklingar på ett bra sätt.

Djurskyddet Sverige

Med 11 000 medlemmar fördelat på 54 anslutna lokalföreningar är Djurskyddet Sverige en av landets största djurskyddsorganisationer. Djurskyddet Sverige har arbetat ideellt i djurens tjänst i över 100 år.

Djurskyddet påverkar 1) enskilda människor, 2) lagar och 3) regler för att stärka landets djurskydd. Arbetet sker framför allt på förbundsnivå, men också på lokal nivå genom lokala föreningar.

Internationella djurskyddsorganisationer Djurskyddet Sverige är medlem i:

• Eurogroup for Animals
• Nordiska Djurskyddsrådet
• World Animal Protection

Målet Djurskyddet Sverige arbetar mot är ett samhälle där människan visar både medkänsla och respekt för alla djur. Djurskyddet har som uppgift att skydda djurens naturliga beteenden oavsett om de lever vilt eller ej.

Du kan enkelt stödja Djurskyddet Sverige genom att

1) bli medlem
2) ge en gåva
3) swisha en gåva
4) köpa en vykortsbok
5) bli djurvän
6) bli djurhemsfadder
7) starta egen insamling
8) värva en vän
9) testamentera
10) fondspara i Swedbank Robur Humanfond
11) hjälpa ett hemlöst djur

Djurskyddet Sverige har 54 föreningar, av vilka 30 har djurhem. Det finns även en andra hjälporganisationer t.ex. hundstallet som hjälper hundar i nöd. Hur arbetet bedrivs skiljer sig föreningar emellan – några tar hand om hemlösa djur och omplaceringar medan andra fokuserar på viltrehabilitering.

Besök Djurskyddet Sverige om du vill arbeta för djurens bästa.